• Leverans inom 2-4 dagar
  • Stort utbud på foder
  • Stort utbud på tillskott.
Installning bör planeras - NAF
Fodersnack

Installning bör planeras - NAF

Inlägg skrivet 2021-10-02 - Informationen kommer från NAF

Att tänka på när hästen kommer in från betet.

Hösten är nu på väg och för de hästar som går från att ha njutit av en varm sommar på bete till daglig uppstallning innebär detta en stor omställning. Hur kan vi som hästägare hjälpa våra hästar att hantera denna förändring för att bibehålla hälsa och vitalitet genom de mörka, kalla månaderna?
Här är tips för att bibehålla en allmän god hälsa under hela hösten.

Gradvis övergång
Den gyllene regeln för utfodring säger att alla förändringar bör ske successivt. Detta bidrar till att den stora och komplexa tarmfloran (bakterier, jäst, svampar och protozoer), som är otroligt viktig för hästens hälsa, hålls stabil. Om möjligt bör den uppstallade tiden gradvis ökas samtidigt som utevistelsen trappas ner. Detta hjälper hästen att anpassa sig både fysiskt och mentalt.

Anpassa stallmiljön
Försök hitta sätt att berika stallmiljön för att så gott det går efterlikna hästens naturliga beteende. Prova till exempel att placera grovfoder, kraftfoder, vatten och saltsten på olika platser i boxen. Detta uppmuntrar till hästens naturliga sätt att långsamt förflytta sig medan den äter, vilket hjälper till att maximera matsmältningen.

Fiberrik diet
En foderstat baserad på i första hand grovfoder och fiber är det bästa alternativet för din häst under vintern. Denna diet medför inte de skadliga problem som är förknippade med utfodring av stärkelserika spannmål och bidrar till att hålla hästen sysselsatt, nöjd och med en tillräcklig tillförsel av energi för arbete och bibehållet gott skick.

Om din häst är i behov av mer stöd i övergången, se NAFs produkter inom kategori mage/tarm/matsmältning.

Här hittar du tips på NAF produkter som kan ge stöd för magtarmhälsan.



Komplett vitamin- & mineralbas för den foderkänsliga hästen
NAF Haylage Balancer (Ensilage Balans)
För maximalt magstöd till hästar som reagerar på hösilage eller som har en känslighet vid byte av foder. Produkten neutraliserar överflödig syra i magsäcken och minskar takten för maten att passera tarmen, så att avföringen kommer ut i fastare form. Optimerar näringsupptaget av hösilage och annat foder. Berikat med vitaminer, mineraler och spårämnen.



Snabb hjälp vid orolig mage
NAF Instant Biotics
Multi-doseringsspruta med prebiotika och levande probiotisk jäst för stabilitet av mikrobiomet. Snabbt sätt att återställa tarmfloran efter tex antibiotikabehandling, antiinflammatorisk behandling, avmaskning. Sprutan är även lämplig att ge i samband med földiarré, vid plötslig orolig mage samt i samband med resande.



Kur vid orolig mage i pulverform
NAF Biotics
Denna unika kombination av pre-och probiotika är utformad för att stödja den naturliga mikrobiella balansen i tarmen. Innehåller levande jästkultur som bevisat ger stöd till hästens mag- och tarmhälsa. Biotics är en idealisk sammansättning för hårt arbetande tävlings-och prestationshästar, hästar som återhämtar sig efter antibiotikabehandling och unga föl med benägenhet för diarré. Alla dessa kan vara mottagliga för en mikrobiell rubbning och följaktligen en obalans i matsmältningssystemet.



Vitaminer & Mineraler + pre- & probiotika
NAF in the Pink, NAF in the Pink Senior
Begreppet ”in the Pink” betyder att man är i sitt bästa hälsotillstånd och helt enkelt mår toppen! In the Pink Powder är ett komplett vitamin- och mineraltillskott, förstärkt med pre- & probiotika som stöd att optimera tarmfloran och upptaget av näring. In the Pink Powders breda sammansättning utgör en bra bas för en allmän god hälsa, välmående och prestationsförmåga och passar lika bra för fritidshästen som för den högpresterande tävlingshästen. In the Pink Senior innehåller även extra stöd för den åldrande hästen inkl understöd för hästen leder.




Stressat magtarmsystem
NAF GastriAid
Till hästar med stressrelaterade matsmältningsproblem. Produkten är speciellt lämplig för hårt tränande, tävlande och resande hästar eller till hästar med stressrelaterad diarré samt viktnedgång. Produkten ger ett komplett stöd för hela magtarmkanalen. Innehåller naturligt antacida som skyddar magslemhinnan mot syraattacker samt pre-och probiotika som balanserar pH-nivåerna i tarmmiljön. Produkten innehåller även loppfrön till stöd för tarmrörelse och extra fibrer. Produkten innehåller inga vitaminer eller mineraler, så dessa behöver kompletteras, se NAF Vitaminal eller Vitamin & mineral Bas. Vid större problematik i samband med ett stressat magtarmsystem, se även NAF GastriVet.

Att tänka på vid störningar och rubbningar  i magtarmsystemet:* H A   T Å L A M O D *Omställningen av magtarmmiljön tar tid.Så välj en linje och håll fast, gärna en månad eller två.
instant-biotics-30-ml
Biotics - 300 g

Biotics - 300 g

NAF

386 kr
Ensilage Balans - 1.8 kg
GastriAid - 1,8 kg
GastriAid - 3,6 kg
In the Pink - 700 gr

Liknande artiklar

  • Hormonella utmaningar under brunst

    Då kan det behövas lite extra hjälp. NAF Oestress är ett fodertillskott utvecklat för att ge stöd till ston som upplever besvärliga brunster.

  • Den äldre hästen

    Läs vår blogg där NAF skriver om den äldre hästens behov. Mycket kunskap och insikter finns om hästen och de behov den har i olika stadier i livet.

  • Magens olika behov

    Prebiotika - Probeotika - Synbiotika Här kan du läsa om den nytta de gör och varför hästen behöver dem. Trikem delar med sig av sin kunskap.

  • NAF snackar mage

    NAF berättar mer om hästens mag- och tarmhälsa, vad som påverkar och vad som kan hjälpa. Tema Mage & Tarm - Bibehåll god hälsa under hösten.

  • Hästens pälsbyte

    Vill du veta mer om hästens näringsbehov vid pälsbytet? Här bloggar Jennifer från St. Hippolyt om ju detta ämne.

  • Förbättrad ledhälsa med kollagen och hyaluronsyra

    Genom att ge din häst med artros fodertillskotten kollagen och hyaluronsyra kan du minska risken för skador och slitage.

  • Foderrelaterad fång

    Här kan du lära dig vad St.Hippolyts foderkonsulent Jennifer skulle råda dig till om du har en häst i riskzonen.

  • Välfärdssjukdom kan drabba din häst

    Om din häst är i riskgruppen så finns välfärdssjukdomar även hos dem. Läs mer om hur du ser det och vad du kan ändra på.

  • Vitaminer till häst - FAQ

    Vitaminer behövs för att hästens kropp ska fungera som den ska. Vi besvarar de vanligaste frågorna.

  • Så fodrar du ditt dräktiga och digivande sto

    Våren är en spännande tid för många stoägare eftersom det är den tid på året det är dags för fölning. Lär om hur du fodrar här.

  • Vimital Fokus

    Hör och se vad Trikem har att säga om varför det kan behövas Vimital, numera Trikems Fokus för hästen med nerverna utanpå.

  • Vikten av en stark överlinje och muskulatur

    NAF har mycket kunskap att dela med sig av och denna gång handlar det om muskler. Läs mer här.

  • Vatten- och saltbalans

    Med hjälp av NAF skriver vi om hästens vatten- och saltbalans vid träning och varmt väder. Viktig kunskap när du vill prestera på top.

  • Sandkolik

    Sand i tarmen är en av vinterns största utmaningar för oss hästägare. Här tipsar St. Hippolyt om hur du minskar riskerna för din häst.

  • Hösten kommer och med den...

    Övergången från bete är ett foderbyte som man sällan tänker på och hästens pälsbyte är en till av höstens utmaningar för hästen. Vad hjälper?

  • Nytt för magen - Curagest

    Normalisering av tarmfunktionen låter som en bra idé om hästen inte har en stabil mage. St. Hippolyt har något för det.

  • Pavo - Historik

    När och var startade Pavo sin hästfodertillverkning och vad är det som gör Pavos hästfoder så populärt? Ett av Hogstas varumärken inom hästfoder.

  • Brunst - lite fakta

    Läs mer om varför ston kan reagera som de gör i vissa perioder och hur vi kan stötta dem, när det är som jobbigast.

  • Muskelproblem - PSSM - Foder dom stöttar.

    Hästar med muskelproblematik kan få bättring med hjälp av rätt typ av foder. Här kan du läsa mer om PSSM, vad det innebär och hur du skall tänka med fodret till en häst med stela muskler.

  • Är spannmålsfritt foder alltid rätt?

    Vi vill alltid ge våra hästar det bästa förutsättningarna och då är det viktigt att läsa på och inte bara följa en trend. Läs vad Pavo kan berätta om att använda spannmål eller inte.

  • Dåliga hovar

    Har din häst dåliga hovar? Det finns flera orsaker till att det är så, men framför allt så behöver du få ordning på det för att din häst skall må bra. Läs mer här

  • Träckskola

    Lär dig vad du kan få för information från hästens träck. De olika konsistenserna speglar insidan av hästens mag och tarmsystem.

  • Pavo pratar dräktighet

    För att ditt föl skall bli en hållbar och stark individ i framtiden, så startar arbetet redan under dräktigheten. Hör vad Pavo säger om det dräktiga stoets foder och lite annat.

  • Behöver hästar verkligen socker?

    En verkligen dagsaktuell frågeställning som St. Hippolyt hjälper oss att svara på. Läs mer i vår blogg Fodersnack

  • Lecitin som magbalsam?

    Viktig information om hästens mage, magsyra och hur lecitin kan hjälpa till. Läs mer i vår blogg Fodersnack.

  • Är din häst för tjock?

    Läs om hästars övervikt och hur du som ryttare och ägare kan påverka med foder och träning så att din häst mår bättre.

  • Svårt att komma ned i varv?

    Varför hjälper ett glas varm mjölk när man inte kan sova? När vi är stressade och “uppe i varv” kan

  • För mycket protein?

    Läs om hästarnas proteinbehov och vad proteinet i fodret är bra för. Vad händer om det blir för mycket av det goda?

  • Övervikt hos häst

    Välfärdssjukdomar drabbar även hästar och är något vi behöver vara uppmärksamma på. Vad gör man om hästen ser ut att kunna leva på luft.

  • Varför förgroning av spannmål?

    Vad gör förgroningen för skillnad för spannmålet och hästens förmåga att tillgodogöra sig fodret? St. Hippolyt berättar det i denna blogg.

  • Hoven behöver mer än biotin för att hålla sig stark!

    Faktabaserat inlägg om vad hästens hovar har för behov av olika näringsämnen. Läs vad St.Hippolyt har att säga om det.